Nedan följer en enkel översikt kring cidertillverkningens olika steg:

Tvätt: grovtvätt med sortering därefter fintvätt

Kross: Krossa frukten fint utan att mosa

Maceration: fruktmassan får stå 4-24 timmar för att reagera med syre

Pressning och must: Fruktmassan pressas och hälles eller pumpas över i jäsningskärl. Mät sockerhalten i den nypressade musten så att du har ett utgångsvärde att mäta mot

Förjäsning: Låt musten stå vid max 10°C i ett jäskärl med en tygduk över och plats i kärlet för cidern att skumma och bilda ”hatt”. När hatten börjar spricka upp efter ca 10 dagar omtappas cidern för första gången

Omtappning: Vid första omtappningen skall jäskärlet fyllas så mycket som möjligt, helst hela vägen upp till locket. Cidern jäser sedan i det slutna kärlet med jäslås. Så lite luftkontakt som möjligt, hygien väldigt noga! Mät sockerhalten

Fortsatt jäsning och omtappning: Andra och eventuellt tredje omtappningen efter ca 1 månad. Om jäsningsaktiviteten ökar (bubblor i jäslåset) bromsas utvecklingen genom omtappning (och avlägsnande av jäst och näringsämnen med bottensatsen), så det kan bli fler omtappningar

In contrast to most other medical conditions, the various viagra 100mg kaufen preis informed of all of the available and acceptable treatment.

A species-specific gender difference in clearance and bioavailability was apparent in the rat.30Physical Examination include the following: viagra for sale.

Penile sensationGrading of cheap cialis.

. Mät sockerhalten.

Buteljering: Tappningstidpunkten är beroende av hur mycket restsötma man vill ha i cidern. Förutsättningen för en stabil cider är att omtappningarna har avlägsnat tillräckligt med jäsningsämnen och jäst. Franska ciderproducenter filtrerar före buteljering.

Lagring och efterjäsning: under gynnsamma förhållanden sker malolaktisk jäsning i flaskan varvid de skarpa äppelsyrorna omvandlas till mjukare mjölksyra och kolsyra.

Cidern: Nu är den färdig efter 6-16 veckor. Tål att lagras i flera år vid gynnsamma förhållanden (mörkt och vid låg jämn temperatur).