You need to install and active the media element WordPress plugin (http://wordpress.org/extend/plugins/media-element-html5-video-and-audio-player/) to intergrate audio and video in this theme.

mejeri_nov2012 088

Du behöver:

  • 1 liter opastöriserad, nymjölkad mjölk
  • 2 msk naturell yoghurt, högst 4 dagar gammal
  1. Hetta upp mjölken till 90 grader. Kyl den omedelbart till 45 grader.
  2. Tillsätt yoghurten. Rör runt noggrant i ca 20-30 sek så mjölksyrabakterierna fördelar sig väl i mjölken.
  3. Ställ i 40-45 grader i 3,5 timmar i ett värmeskåp, en kylväska med värmeflaska eller vattenbad.
  4. Kyl.
  5. Vispa för att fördela gräddlagret och få en krämig konsistens.

Läs mer i artikeln om fil, yoghurt och créme fraîche.

I filmen från Brunslövs Mejeri visas ytterligare ett sätt hur man kan göra yoghurt

Film: TranforsMAT Krinova Incubator & Science Park, 2014-09-26