-   Använd en bra våg för att väga ingredienserna. Vikt är viktigare än volym. En våg ger dig bättre precision.

-   Använd en termometer för att ha koll på framför allt degvätskan. Degen bör hålla cirka 22 till 25 grader efter blandningen.

-   Använd degskrapor av metall och plast i olika storlekar och form när du arbetar ihop degen och när du delar den.

-    Använd degskrapor av metall och plast i olika storlekar och form när du arbetar ihop degen och när du delar den.

-   Använd en plastlåda med lock för degjäsningen och låt den stå i kylen över natten. En bra temperatur för långa jästider är nämligen fyra till sex grader.

-   Använd jäskorgar klädda med linneduk. Korgen ger stöd för degens jäsning på höjden. Linneduken indikerar när degen/brödet är färdigjäst. När degen släpper från tyget har den jäst färdigt. Om degen skulle fastna i linneduken, spraya med lite vatten och vänta en stund, så släpper duken.

-   Använd bakduk av linne (helst, annars bomull) för att täcka degen medan den vilar eller jäser. Den skyddar mot luft och uttorkning.

-   Lägg en baksten i ugnen. En väl uppvärmd baksten (sätt på ugnen minst en timme före bakningen) magasinerar värmen och ger brödet en bättre skorpa

-   Med en snittkniv signerar du degen precis innan den åker in i ugnen. Snittet hjälper brödet att expandera under bakningen.

-   Använd en brödspade för att skjutsa in degen i ugnen och för att flytta brödet under bakningen och när du tar ut det färdigbakade brödet.